A fehérjék forrásaik szerint - 2. rész

A marhafehérje


A marhafehérje
Tisztázni illik, mielőtt belemennénk a részletekbe, hogy a marhaprotein nem a bélszínből vagy a hátszínből készül. A beef (vagy marha) fehérje az állat kötőszöveteiből kerül kivonásra.
Rendkívül magas az esszenciális aminosav tartalma, a biológiai értéke vetekszik a tojásfehérjével, ennél már többet csak a tejsavó tud. Az íz viszont alulmarad a savófehérjével szemben, viszont az biztos, hogy LAKTÓZ-, GLUTÉN- és SZÓJAmentes. A jobban feldogozott hidrolizátum változat jobban hasznosul, mivel a gyomorból gyorsabban szívódik fel. A hidrolízis által azonban teljes mértékben ZSÍR- és KOLESZTERINmentessé válik.
Tehát a marhafehérje kiváló alternatíva akár edzés után is, mivel nem terheli le az emésztésével a szervezetünket, valamint esszenciális aminosav tartalma is magas és az allergén alapanyagoktól is mentes. A marhahús allergiában szenvedők aránya elenyésző a tej, tojás, laktóz, glutén stb. allergiásokéhoz képest. Az tény viszont, hogy a tejtermékből készült proteinek finomabbak.
 
Kristóf Ferenc - www.sporttapszer.hu

További cikkek a kategóriából